Trainee

Ben jij bijna afgestudeerd (bachelor of master)? Wil jij meebouwen aan Gods Koninkrijk en studenten leren Jezus te volgen? Wil je jezelf ontwikkelen als professional en als persoon? Dan is het traineeship van IFES misschien iets voor jou! Twee jaar combineer je het opdoen van praktijkervaring met een professioneel trainingsprogramma. Een investering in jezelf en daarmee in de mensen in wie jij investeert.

Wat ga je leren?

Het traineeship bestaat uit praktijkervaring opdoen in het IFES studentenwerk en je doet mee aan het IFES-trainingsprogramma EQUIP. We leveren maatwerk op basis van jouw behoefte en leerdoelen. Daar is bij IFES veel ruimte voor, bijvoorbeeld door mee te denken aan een landelijke conferentie of project zoals de Lead it!, Passion Week, of het Veritas-forum.

Wat bieden wij jou?

Trainees doen mee aan het trainingsprogramma van IFES. Dit programma duurt twee jaar en bestaat uit 8 trainingsdagen over vier onderwerpen:

  1. Zelfzorg, gezonde grenzen en zelfkennis
  2. Bijbel en Evangelie
  3. Coaching van studenten en rolopvatting
  4. Trainen van groepen

Hiermee leer je de basis van het studentenwerk, maar is er ook veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Wederzijdse investering

IFES investeert in jou door je trainingen aan te bieden van ervaren, professionele trainers en studentenwerkers. Maandelijks word je gecoacht en krijg je begeleiding van een studentenwerker. Daarnaast denken we met je mee over je persoonlijke ontwikkeling aan de hand van de StrenghtFinder.

Wij verwachten van jou dat je twee jaar minimaal vier uur per week met je traineeship bezig bent. Je bent aanwezig bij de EQUIP modules en je doet de hieraan gerelateerde opdrachten. Zelfstandig kunnen werken en een proactieve en lerende houding helpen je in dit traineeship.

Over IFES-Nederland

Over heel de wereld hebben christelijke studenten zich verenigd om het evangelie uit te dragen, de Bijbel te bestuderen, intellectueel gevormd te worden en elkaar op te bouwen in het leven als christen ten dienste van de samenleving. Dat is IFES: de International Fellowship of Evangelical Students.

Wie spreekt over IFES Nederland heeft het over een handvol prachtige organisaties met één gemeenschappelijke deler: het verlangen jonge mensen te dienen vanuit het christelijk geloof. Dat geloof geeft een enorme impuls aan (jonge) mensen, aan de complete samenleving en aan de wetenschap. De labels van de IFES Groep geven allemaal op hun eigen manier vorm en invulling aan die drive. Kijk voor meer informatie op ifes.nl.

Het traineeship bij IFES geeft mij tools om steeds meer mijn sterke punten te gebruiken in verschillende situaties. Zo kom ik steeds meer in mijn kracht te staan. Daarnaast geeft het mij een flinke dosis energie als ik zie hoe God aan het werk is in de vereniging(en)!

Procedure

 1. Bespreek je ideeën en motivatie met je lokale studentenwerker. Of neem contact op met Cees als je die niet hebt.
 2. Solliciteer bij Cees met je motivatiebrief + CV en voordracht van je studentenwerker via cees@ifes.nl.
 3. Je krijgt een vrijwilligerscontract en e-mailadres van IFES.
 4. Je gaat aan de slag, welkom in ons team! Samen met de lokale studentenwerker / projectwerker stel je je taakomschrijving vast.