Lokale staf

De rol van de lokale studentwerker voor en tijdens een Passion Week

In de voorbereiding

Een studentwerker moet kunnen wegvallen. De organisatie van de Passion week moet niet afhankelijk van hem of haar worden.

Eén van de belangrijkste dingen om als studentwerker mee te denken is de follow-up (zie links onder). Wat is al aanwezig in de stad en hoe kan dit beter ingebed worden?

Zo nu en dan meevergaderen met het Passion Team. Met je kennis, connecties en ervaring kun je vaak al een grote bijdrage leveren door mee te denken.

Een studentwerker rust toe. Zowel het team als ook de gehele vereniging(en) in de voorbereiding naar de Passion Week toe. 

Een studentwerker daagt uit door groot te denken, dromen en verlangen. 

Een studentwerker let op gaten die vallen of grijpt in als er problemen opspelen.

Richting fondsen bij kerken aanvragen weet je als studentwerker soms ook beter wie ze moeten benaderen. Denk hier ook in mee. 

Tijdens de week

Dit is de ideale week om studenten te trainen in discipelschap. Ga samen met christelijke studenten gesprekken aan op de campus voor en na de lezingen met niet-christelijke studenten. Veel studenten vinden dit erg lastig om te doen.

Daag studenten uit hun gegevens achter te laten op de feedback kaartjes.

Passion teams waarderen het als je meebid en een overdenking doet in de ochtenden en meehelpt met flyeren en andere taken. Dienend leiderschap. 

Bid de hele week mee ook als je niet er bij kunt zijn!

Neem studenten die zelf twijfelen of niet geloven mee naar de Passion Week.

Denk tijdens de week mee met de follow-up. Is wat is voorbereid voldoende of zijn er meer groepsleiders nodig? Kun je zelf ook follow-up oppakken?

Bemoedig het team! Zeker als ze moe worden of niet alles volgens plan loopt.

Het kan gebeuren dat een spreker zijn vlucht niet haalt of ziek wordt. Misschien wil je dan zelf wel invallen of ken je iemand die het zou kunnen overnemen. 

Als studentenwerker kun je ook goed helpen bij het opzetten van de Marcus Uncover. Zie document hiernaast voor de 10 beste tips. 

Menu sluiten