Follow-up

De follow-up is de reden waarom we Passion Weeks opzetten.

Voordat je begint met een Passion Week op te zetten is het belangrijk om na te denken over de follow-up. Als bezoekers van je Passion Week meer willen weten waar kun je ze dan heen sturen? Wat zijn de mogelijkheden daarvoor in je stad? Betrek hierbij ook je lokale stafwerkers van IFES, Navigators en Studentlife. Zonder een follow-up heeft het geen zin om tijd en energie te stoppen in het organiseren van een Passion Week. Hieronder worden een aantal opties gegeven die je kunt gebruiken. Elke student die aangeeft follow-up te willen doen kan behoefte hebben aan een andere soort follow-up. De één wil graag één op één en de ander juist in een groep. Sommigen willen onderzoeken of ze christen willen worden, anderen zijn meer op zoek vanuit culturele interesse. Zorg daarom ook dat je goed weet wat je kunt aanbieden en nodig studenten specifiek voor een follow-up uit.

Uncover

Uncover is het Marcus Evangelie met daarin acht Bijbelstudies. Tijdens een Passion Week kunnen deze op tafel gelegd worden om mee te nemen. Daarnaast kun je één op één of in een kleine groep zoals in een vereniging of kerk deze studies doen.

Alpha-Students cursus

In de meeste studentensteden vind de Alpha-Students al plaats. Hier kijk je met een groep naar de basis elementen van het christelijke geloof en gaat hierover in gesprek. Ideaal om te zorgen dat deze na de Passion Week pas gaat beginnen!

Connect - studentlife

Connect is een serie van zes Bijbelstudies die bedoeld zijn als een introductie van het christelijke geloof door de Bijbel zelf aan het woord te laten. 

Een op een

Sommige mensen trekken liever één op één met iemand op. Dan is Uncover goed materiaal om te gebruiken. Maar je kan ook laagdrempeliger insteken met gesprekstools van Studentlife. Vraag ook je lokale stafwerker voor tips en coaching als je op deze manier follow-up oppakt.

Betrek je lokale Kerk(en)

Veel van de eerste follow-up kun je als studenten oppakken. Maar het is handig om hier ook kerken bij betrekken. Waar kunnen studenten heen die christen willen worden? Of kan er misschien na de Passion Week een laagdrempelige dienst gehouden worden voor bezoekers van je week. 

Sluit Menu