Boekentafel

Met een boekentafel geef je de mogelijkheid dat bezoekers zich nog verder kunnen verdiepen.

Soorten boeken

Een goede boekentafel ziet er netjes uit en heeft niet teveel opties. Less is more. Kijk daarom per lezing welke boeken interessant kunnen zijn om bij dit onderwerp klaar te hebben liggen. Tof een boek te hebben over het onderwerp en daarnaast boeken die meerdere onderwerpen behandelen. Op deze pagina kun je wat tips vinden die je kunt gebruiken. Indien je zelf nog goede tips hebt mag je het mailen naar frederik@ifes.nl zodat die hier ook aan toegevoegd kunnen worden. Indien het financieel mogelijk is, werkt het goed als je de boeken goedkoper aanbiedt. Gratis werkt vaak minder goed omdat mensen het boek dan sneller weg gooien.

Bijbels

Op elke tafel of stoel van het event leg je voor iedereen een evangelie/uncover neer. Deze kun je bestellen via de contactpagina. Daarnaast kun je bij de boekentafel Nieuwe Testamenten en hele Bijbels neerleggen in verschillende talen voor als studenten meer willen lezen. Deze kun je gratis bestellen bij de Bijbel vereniging (een gift wordt echter wel op prijs gesteld). 

N.B.: De reden om alleen evangeliën op de tafel te leggen is dat een kleiner boek makkelijker gelezen wordt (zeker als het er aantrekkelijk uitziet). Daarnaast kan de spreker de bezoekers uitdagen om het verslag van een ooggetuige van Jezus zelf te onderzoeken. Een eerste kennismaking.

Engelse boeken

Veel Passion Weeks bestaan uit Engelstalige lezingen. Dus je kunt internationale gasten verwachten. Bovendien is er veel goeds in het Engels beschikbaar.

Via MOET is er al een goede selectie gemaakt. Mogelijk kun je er wat meenemen als je naar Engeland gaat om een Passionweek te bezoeken of een spreker vragen wat mee te laten nemen. Vraag ook je spreker wat hij voor boeken aanraadt.

Nederlandse boeken

Hier wat tips voor boeken in onze taal. Soms kun je ze bij je christelijke boekwinkel voor de inkoopprijs krijgen als je het doel uitlegt.

Reinier Sonneveld heeft 7 toegankelijke boekjes geschreven over lastige christelijke topics. Bestel de topics die langskomen en andere topics die kunnen aanspreken. 

Een sterk argumentatief boek over argumenten voor God en tegen atheïstische tegenwerpingen is Godsbewijzen van Paas & Peels. 

Waarom Jezus? geeft een goede korte introductie op Jezus.

Sluit Menu